Στελλάκη Αγγελική

«Άνοιγμα» στους νέους πραγματοποιεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας πενταετούς διάρκειας που υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΟΜΜΑ Ιωάννης Μάνος και ο πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητής Παναγιώτης Τσανάκας, μαθητές και φοιτητές θα μπορούν να έχουν -μέσω του υπολογιστή τους- πρόσβαση στις εκδηλώσεις του Μεγάρου.

Μαθητές του γυμνασίου, του λυκείου, φοιτητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ θα μπορούν, όπου και αν μένουν, να «ζουν» τη μαγεία της τέχνης μέσα από το λάπτοπ τους, αφού παραστάσεις του Μεγάρου και εκδηλώσεις του Megaron Plus θα ανεβαίνουν στον ιστότοπο του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας και από εκεί θα «διαχέονται» σε όλα τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

Η συνεργασία για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης εκδηλώσεων στη σχολική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της χώρας, μέσω του δικτύου της ΕΔΕΤ είναι το αντικείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στους δύο φορείς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης της συνεργασίας, οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής θα μπορούν -μέσω του δικτύου της ΕΔΕΤ- να μεταδίδονται ψηφιακά και ταυτόχρονα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους ερευνητικούς φορείς και τα σχολεία της χώρας.

Πέραν όμως των ζωντανών μεταδόσεων θα μπορούν στο μέλλον να μεταδίδονται -μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων ιδρυμάτων-, ερευνητικών κέντρων ή σχολείων καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έχουν παρουσιαστεί στη σκηνή τη Μεγάρου αλλά και κάποιες διαλέξεις από την πολύ-θεματική Σειρά εκδηλώσεων Megaron Plus.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο